O nama

Tvrtka Tehno filter d.o.o. osnovana je 2006. god. i u privatnom je vlasništvu. Osnovnu djelatnost tvrtke predstavlja projektiranje, proizvodnja i montaža aspiracijskih sustava u raznim granama industrije. Na početku poslovanja tvrtka se bavila montažom aspiracijskih sustava u inozemstvu, Italiji i Mađarskoj.

Koristeći znanja i iskustva stečena radom u inozemstvu gradi se proizvodni pogon u Belom Manastiru gdje započinje proizvodnja opreme za sustave aspiracija:

-Vrećasti filteri za otprašivanje ( drvna industrija, kemijska industrija, prehrambena industrija)

-Rotacione zaustave

-Centrifugalni ventilatori

-Cijevovodi

-Zaklopke i zasuni

-Pužni transporteri

-Trakasti transporteri

-Elevatori

Početkom 2008. godine tvrtka započinje Pilot projekt inovativnog karaktera: postrojenje otprašivanja prijema žitarica, u tvrtki Belje d.d. Darda. Projekt je uspješno realiziran ugradnjom otprašivača s automatiziranim procesom zbrinjavanja prašine, kao medija koji je do tada bio praktički nerješiv problem.

U cilju podizanja razine kvalitete poslovanja tvrtka je početkom 2008. godine uvela i primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom po međunarodnoj normi ISO 9001:2000.
Investiranje u poboljšanje tehnologije, stručno obrazovanje kadrova i razvoj novih proizvoda strateška su odrednica ove tvrke, koji joj trebaju osigurati daljnji rast i razvoj u nastupajućim godinama poslovanja. To je prepoznalo Ministarstvo regionalnog razvoja Republike Hrvatske te joj je dodjelilo darovnicu iz programa socijalno gospodarskog oporavka Republike Hrvatske .

Tvrtka Tehno Filter dobitnik je zlatne kune 2008 godine u kategoriji malih trgovačkih društava na području Osječko-baranjske županije.

Zlatna kuna

9.travnja 2009. u kategoriji malih poduzetnika, tvrtka Tehno filter d.o.o. odlikovana je Zlatnom kunom za uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu u cjelini u 2008. godini.

Hrvatska gospodarska komora, s 157 godišnjom tradicijom djelovanja, dodjeljuje ovu nagradu od 1993. godine, kada je ovo odlikovanje osmišljeno u cilju poticanja gospodarstva mlade Hrvatske države. Kuna je simbol izdržljivosti, snalažljivosti, spretnosti te lukavosti, ali i blagostanja i plodnosti.

Kandidatom za dobivanje ove prestižne nagrade postaje se isključivo izvrsnošću u poslovanju koja se vrednuje temeljem izračuna utvrđenih pokazatelja. Uzastopno kandidiranje ili osvajanje nagrade Zlatna kuna pridonosi poboljšanju ukupnog ugleda tvrtke i poticaj je ostalima da ostvare isti uspjeh.

Certifikati

ISO 9001:2000

Tehno filter d.o.o. stekla je certifikat ISO 9001, koji definira sustav upravljanja kvalitetom, odgovornost poslodavca, upravljanje resursima, realizaciju proizvoda, mjerenja i analizu.

On dokazuje usklađenost poslovanja naše tvrtke sa strogim svjetskim standardima kvalitetne poslovne organizacije.

Certifikat ISO 9001 donosi mnoge pogodnosti, kako za tvrtku, tako i za njezine klijente i poslovne partnere:

  • ostvarenje i održanje kvalitete proizvoda – kupac uživa sigurnost da će njegovi zahtjevi u odnosu na proizvod biti ispunjeni
  • osiguranje povjerenja kupca u kvalitetu – kupac je siguran da će jednaku kvalitetu proizvoda ili usluge dobiti svaki put kada bude poslovao s tvrtkom
  • povećanje motiviranosti zaposlenih – zadovoljstvo djelatnika tvrtke koja konkurentno posluje u skladu s međunarodnim suvremenim standardima
  • smanjenje troškova – smanjuje se rizik jamstva za proizvod, troškovi tehničke kontrole, broj dorada i neusklađenih proizvoda, a nove djelatnike je brže i jednostavnije osposobiti za rad razlikovno obilježje u odnosu na konkurenciju – certifikacija prema zahtjevima norme postaje nužan preduvjet za poslovnu suradnju s mnogim državnim, javnim i privatnim organizacijama.

Profesionalna programska riješenja – investicija u kvalitetu i inovacije

 

Programska riješenja koja se koriste u pojedinim poduzećima donose određene prednosti nad konkurencijom jer u manjem vremenskom periodu program daje podatke na osnovu kojih se radi razvoj i usavršavanje proizvoda kako bi imali što veću kvalitetu završnog proizvoda.

Solid works je programsko riješenje koje koriste naši inžinjeri i tehničari kako bi vršili  zahtjevne proračune koji nam govore koje elemente koristiti kako bih svaki filterski uređaj zadovoljio zahtjeve krajnjeg kupca. Koristeći napredne simulatore možemo znati da li će naši uređaji raditi kad ih razvijemo i pustimo u pogon.

Izrada 3D modela svakog uređaja je osnovna točka uz proračune koji su potrebni kako bi sam razvoj i visoka kvaliteta bili na razini certifikata i standarda koje zadovoljavamo.   

Draft Sight je programsko riješenje koje koristimo isključivo kada želimo napraviti brzi 2D nacrt.

Eplan electric P8 -kao vodeći svjetski programski paket nudi neograničene mogućnosti prilikom elektroprojektiranja u fazi izrade električnih shema i prateće projektne dokumentacije. Dio opsežnog sustava dokumentacije je automatsko generiranje detaljnih izvještaja baziranih na strujnim shemama, koje omogućava sljedeće faze projekta poput prozvodnje, sastavljanja, puštanja u pogon i servisiranja sa potrebnim podacima. Tehnički podaci iz drugih područja projekta mogu se razmjenjivati preko sučelja sa CAE softverom, garantirajući tako dosljednost i integraciju tokom cijelog procesa razvoja proizvoda.

 

Vanado je tvrtka koja je razvila progrmasko rješenje Pauk – sustav za pametno upravljanje proizvodnjom u realnom vremenu, u izravnoj vezi sa skladištem materijala i sirovina, namijenjen prvenstveno proizvodnim pogonima.

U klasičnim ERP (Upravljanje resursima) sustavima čije su karakteristike složenost i sveobuhvatnost fokus je na prikupljanju financijskih podataka.

Sustav koji spaja informacije, ideje i tehnologiju omogućuje maksimalnu preglednost i kontrolu cijele proizvodnje u realnom vremenu, u svakom trenutku, ma gdje se nalazili.

 

Stručni djelatnici – ulaganje u usavršavanje

Napretkom tehnologije u vidu usavršavanja i stvaranja novih koje daju pojednostavljenje i kvalitetnija riješenja upravo su naša glavna snaga za stvaranje novih proizvoda. Kako bi svladali nove tehnologije i znanja naš tim visoko obrazovanih djelatnika koji rade u prodaji, marketingu, razvoju i finacijama svake godine šaljemo na dodatne edukacija, konferncije i skupove kako bi bili u trendu sa novim tehnologijama te novitetima, koji nam omogućuju bolji razvoj te kvaliteniju proizvodnju. Mi vjerujemo da je zadovoljni i educirani  djelatnik najveća snaga svake tvrtke koja se želi širiti i rasti.

 

 

 

Suradnja sa Strojarskim fakultetom iz Slavonskog Broda

Tehno-filter je jako ponosan što je ostvario suradnju sa Strojarskim fakultetom iz Slavonskog Broda, pošto visoko cijenimo i volimo potpomoći prilikom obrazovanja mladih stručnjaka u područiju strojarstva.Tako nam je iznimno drago da se gospodin Matej Mandić odlučio pisati završni rad sa temom “Dizajn i proračun cilindričnog industrijskog filtarskog uređaja zraka uz primjenu CFD analize” zajedno sa njegovim mentorom prof. dr. sc. Dražan Kozak  gdje je ostvarena odlična suradnja u vidu pružanja svih releventne podatke potrebne za pisanje rad i konstrukciju filtera. Rezultat zajedničke suradnje naših djelatnika i  g.Mandića je izrada filterske jedinice.  Na ovakov način suradnje smo i dalje otvoreni te će naša vrata uvijek biti otvorena.

Pogledajte:

Diplomski Rad_Matej Mandić

HKIS – Suvremeni razvoj komponenti industrijskog filtarskog uređaja 

 

SUKOB INTERESA

Tvrtka Tehno filter d.o.o. je u sukobu interesa sa slijedećim gospodarskim subjektima:

TF Systems j.d.o.o., Valpovačka 24, Beli Manastir

TF Group d.o.o., Ljeskovica  bb, Žepče, Bosna i Hercegovina