BFK – Filter za odsisavanje kod rezanja laserom, plazmom i plinom, te zavarivanjaBFK serija filtracijskih jedinica posebno su dizajnirane za ekstrakciju dimova i čestica u postupku laser ili plazma rezanja. Filtrirani zrak se može reciklirati u radno područje, dajući znatnu uštedu energije. Sve su jedinice projektirane i izrađene prema EN ISO15012. Jedinice su vrlo kompaktne zahvaljujući ventilatoru koji se nalazi u kućištu filtera. Kućište je izrađeno od profiliranih obojenih ploča. Ulošci za filtriranje izrađeni su od visokokvalitetnog materijala, 100% PTFE poliestera. Tehnologija osigurava duži vijek uporabe pri značajno nižim padovima tlaka, mnogo veću trajnost i superiornost čišćenja.

BFK filterske jedinice opremljene su sa spremnikom za komprimirani zrak i automatskim sustavom čišćenja – Jet Pulse. Sustav za čišćenje može se jednostavno programirati pomoću inteligentnog PLC-a i dP kontrole. Diferencijalna kontrola tlaka nudi nam čišćenje samo kada je to potrebno i osigurava nam nisku potrošnju komprimiranog zraka uz značajnu uštedu energije.

Jedinica je spremna za uporabu u različitim primjenama s pažljivo odabranim vrstama filtarskih uložaka.

Jedinica opremljena:

  • Jedinica ima sinkroniziran start/stop sa laserom i meko upuštanje pomoću soft startera
  • vreće za sigurno uklanjanje prašine iz spremnika prašine

BFK serije filterskih jedinica uređaji su prvenstvene namjene za odsisavanje štetne prasine nastale kod brusenja metala te dimova u zavarivanju i rezanju.

Izrađeni su u skladu sa EN ISO 15012 i imaju mogućnost vračanja zraka u radni prostor što je velika prednost i osigurava nam uštedu toplinske energije u zimskom periodu.

Vrlo su kompaktnog i robusnog dizajna, a ventilator za odsis smješten je u samom kučištu filterske jedinice. Kučište je izrađeno iz profiliranih panela. Vertikalno ugrađene filterske patrone čine održavanje jednostavnim i štede dragocijeno vrijeme prilikom obavljanja istog. Ulošci su izrađeni od visoko kvalitetnog materijala. Tehnologija nam osigurava duži vijek trajanja uloška, male padove tlaka, mnogo veću izdržljivost, učinkovitost i svojstvo čišćenja.

Filterske jedinice BFK opremljene su spremnikom komprimiranog zraka i sistemom za automatsko pročišćavanje patrona – PULSE JET.

Ciklusi čišćenja vrlo se lako programiraju zahvaljujući jednostavnoj upravljačkoj ploči i pristupačnom sučelju.

Filtrska jedinica BFK opremljena je po potrebi venturijem za transport prašine u kontejner.

 

TEHNIČKA SPECIFIKACIJA:

Dimenzije: 3221 x 1030 x  1200 mm

Snaga ventilatora: 2,2-11 kW

Protok: 2400-10000 m3/h

Tlak: 1866-2831 Pa

Broj patrona: 2-6

Materijal patrone: Poliester PTFE

Površina filtriranja: 50-150 m2

Spremnik metalne prašine: 20 lt

Ventili 1″ u standardnoj izvedbi

Plug & Play: Start / Stop, PU, napajanje

Pripremna grupa za zrak.

Boja: RAL 7037, RAL 5015

Jedinica ima sinkroniziran start/stop sa brusilicom

Download kataloga

W3 – certifikat