15. Drvno tehnološka konferencijaTehno-filter je bio sudionik na 15. Drvno tehnološkoj konferenciji, koja je održana u Opatiji od 04-05.06.2018. gdje se okupilo preko 300 važnih drvoprerađivača, šumara, političara, predstavnika institucija, akademskih stručnjaka i brojne predstavnike medija, kojima su predstavljeni ohrabrujući izvozni i proizvodni rezultati sektora. Na ovoj konferenciji je bilo istaknut rast u drvnoj industriji te se je istaknula važnost zaštite na radi te kvaliteta radnog mjesta. Tehno – filter je dobio priliku da pokaže svoj proizvodni asortiman, te prezentira potrebu za njim, koju su sudionici konferencije podržali te se složili sa našim stavom da odsisni sustavi su neophodni ne samo zbog zakonskih normi već i kvalitete radnog mjesta koje na taj način postaje konkurentno europskim standardima. 

Također smo u sklopu konferencije organizirali radionicu na kojoj smo prikazali štetnost drvene prašine za djeltanike i za kvalitetu daljnje obrade. Rezultati koji se dobiju nakon upotrebe naših filtera zadovoljavaju i najviše zakonske standarde. 

 

Također smo bili sudionici panelne rasprave gdje smo govorili o tome kako investivije u filterske sustave otprašivanja je moguće sufinancirati preko europskih fondova te na taj način proči vrlo povoljnije, a imati vrhunski proizvod koji zadovoljava sve standarde i norme.   

Pošto smo ove godine prvi put nastupali na 15. Drvno tehnološkoj konferenciji jako smo zadovoljni što se drvna industija razvija i raste te postaje jedna od vodećih industrija u RH. Vrlo nam je drago da sudionici konferencije znaju prednosti odsisnih sutava tj. ušteda struje, kvaliteta radnog mjesta, efikasnost radnika te kvaliteta obrade drveta.